Målet med testen var å danne meg et bilde av hva ulike personer legger vekt på når det kommer til smaken og kvaliteten på laks. Testen ble gjennomført i to runder, i første runde ble laksen servert i plastskåler, og i andre runde ble laksen servert i små skåler av keramikk. For å dokumentere resultatene av smakstesten fylte deltakeren inn sine vurderinger i et hefte med spørsmål. Utseende, lukt, smak og konsistens ble vurdert.
![](https://pro2-bar-s3-cdn-cf1.myportfolio.com/5e548d12cc8148c7b364d1949bc40395/c3d5ebc3-e21b-4abd-8327-81b9a0e63e6d_rw_3840.jpg?h=c52e65bd0f9fe01e7f7ac32317d5d0b1)
Keramikkskålene til smakstesten, jeg prøvde flere ulike former og størrelser for å undersøke hva som ville fungere best. Skålene ble glasert i en blank transparent glasur for å bevare det naturlige utseende til den brente leiren.
![](https://pro2-bar-s3-cdn-cf.myportfolio.com/5e548d12cc8148c7b364d1949bc40395/b1eb4f30-0c0c-49d6-a1c2-aec56ca5adc3_rw_3840.jpg?h=d77fdb74039fa8441cb2eb72c654739f)
![](https://pro2-bar-s3-cdn-cf3.myportfolio.com/5e548d12cc8148c7b364d1949bc40395/ec125a93-2c84-4fab-85d6-5c929574a1fa_rw_3840.jpg?h=a6a63ef844e1fb989413f4921b89758d)
![](https://pro2-bar-s3-cdn-cf.myportfolio.com/5e548d12cc8148c7b364d1949bc40395/8a80e05d-8767-4695-96b8-eaebfe985f83_rw_1920.jpg?h=70a5c560617892c3e7d6a7846871e160)
Diagrammet over viser mine tanker og min arbeidsmetode.