Stortinget ønsker å mangedoble lakseproduksjonen i Norge. En bekymring med økt produksjon er hva laksen skal spise i fremtiden for å dekke de viktige næringsstoffene vi får fra fisk. I dag er oppdrettsindustrien avhengig av soya fra Brasil. Lars Løvold i Regnskogsfondet mener en femdobling av oppdrettsnæringen vil være uansvarlig hvis laksen skal fortsette å spise soya fra Brasil. Dette er en industri som bidrar til avskoging og store helseproblemer for lokalbefolkningen. Gjennom et nytt lakseprodukt har jeg synliggjort de næringsstoffene det er mangler av i oppdrettslaksen, og som vil bli et enda større problem i fremtiden. Hvor vill ønsker du at oppdrettslaksen din skal være?
"Krydderne" synliggjør mangelen av næringsstoffer i oppdrettslaks versus villaks, og informerer om deres viktige rolle for vår kropp og helse. Fileten er grå da oppdrettslaksen ikke får i seg essensiell næring fra kreps og andre skalldyr slik som villaksen.
Fargeprøver i silikon, på jakt etter den perfekte gråfargen til laksefilet til Laks Naturell.
Diagrammet over viser mine tanker og min arbeidsmetode.
Til toppen